Kaupunginjohtajan tervehdys

Oulu loistaa oppimisessa

Minulla on ilo toivottaa pohjoissuomalaiset opettajat tervetulleiksi luoksemme Pohjois-Suomen keskukseen.

Oulun on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulua voidaan myös aidosti nimittää opiskelukaupungiksi, sillä täällä viihtyy yhteensä 5 000 opiskelijaa. Koulu- ja opiskelukaupungin leima istuukin Oulussa onnellisen sitkeästi.

Opiskelijoiden ansiosta Oulussa on Suomen nuorin väestö. Tänä syksynä Oululla on myös erityistä syytä juhlaan. Juuri opiskelijoiden ansiosta saavutamme 200 000 asukkaan rajan.

Ja me Oulussa haluamme panostaa heihin. Meillä kaikilla Oulun kaupungilla on sama tavoite: tehdä yhdessä Oulusta Suomen paras paikka opiskella. Opiskelijat ja oppijat ovat Oulun vahvuus. Ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan.pennanen

Oulun kaupunki on strategiassaan määritellyt arvoikseen rohkeuden, reiluuden ja vastuullisuuden. Nämä ovat tuttuja arvoja myös koulumaailmasta. Opettajilla onkin merkittävä asema
oppimisessa ja opiskeluilmapiirin ylläpitämisessä läpi ihmiselämän. Monelle lapselle ja koulutiensä aloittajalle opettaja on merkittävin ja mieleenpainuvin auktoriteetti läpi elämän. Toivon, että myös kouluissa ja oppimisen maailmassa on mahdollisuus oululaiseen reiluun, vastuulliseen ja rohkeaan meininkiin.

Nämä päivät Oulussa antavat teille varmasti lisäeväitä vaativaan työhönne. Päivien ohjelma on hyvin laadukas ja esiintyjät alansa huippuosaajia. Ennen kaikkea toivon, että OPI2017 luonamme Oulussa jää mieleenne ikimuistoisena tapahtumana.

Matti Pennanen
kaupunginjohtaja