OPI23 -tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajan tervehdys

Arvoisat opetuksen ja kasvatuksen taitajat!

Kolme vuotta sitten kokoonnuimme edellisen kerran OPI-päiville – ja rehellisesti sanottuna maailma näytti aika lailla erilaiselta kuin nyt. Harvapa osasi ennustaa, mitä kaikkea OPI-päivien välillä tulisi tapahtumaan. Toisaalta on se tietyllä tapaa lohdullista, ettei kaikkea tulevaa tiedä. Pidimme OPI20-päivät turvallisin mielin ja hyvässä uskossa, että tästä se lukuvuosi jatkuu tavalliseen tapaan… no, ei jatkunut.

Vaikka pari viime vuotta ovat olleet vähän mitä sattuu, niin missään vaiheessa emme ole harkinneet OPI-päivien perumista. Itse asiassa olemme kokeneet, että OPI-päivien järjestäminen juuri nyt on oikeastaan tärkeämpää kuin aikaisemmin. Opettajat ovat kokeneet niin paljon muutoksia omassa työssään viimeisen parin vuoden aikana, joten edustakoon OPI sitten jonkinlaista pysyvyyttä.

Ja kyllä OPI-päivät on otettu hyvin vastaan! Tätä kirjoittaessa ilmoittautuneita on jo 2700 ja ilmoittautumisaikaa on vielä kuukausi jäljellä. Jos emme olisi tehneet päätöstä OPI:n siirtämisestä Oulun Yliopiston Linnanmaan kampukselle, niin ovet olisi pitänyt laittaa säppiin 2400 ilmoittautujan kohdalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että päätös oli oikea – lopullisen arvion tästä teette te arvoisat osallistujat.

Parasta tapahtumanpaikan vaihdossa on, että olemme voineet huomioida aikaisempien vuosien OPI-päivistä saamamme palautteen: luentokapasiteettia ja työpajatoimintaa on lisätty huomattavasti, tilat ovat avarammat, ruokapaikkoja on monenlaisia ja ne löytyvät saman katon alta, näytteilleasettajia on enemmän ja parkkipaikkoja on runsaasti. Ja on meillä yksi aivan uusi juttu: OPI:n olohuone. Siellä kannattaa vierailla, yllätyt varmasti!

Aikaisempina vuosina yhtenä haasteena on ollut se, että tietyt luennot ovat olleet niin suosittuja, etteivät kaikki halukkaat ole mahtuneet sisälle luentosaliin. Todennäköisesti näin tulee käymään myös tällä kertaa, ikävä kyllä. Tähän haasteeseen olemme vastanneet ”tuplaluennoilla” ja striimauksella. Osa luennoitsijoista pitää luennon sekä perjantaina että lauantaina. Toivommekin, että huomioitte tämän mahdollisuuden, kun suunnittelette mille luennoille osallistutte. Jari Sinkkonen, Maaret Kallio ja Kari Ketonen luennoivat sekä perjantaina että lauantaina ja Henrik Dettmann pelkästään perjantaina. Lisäksi lauantaina Saalastin sali ja L1-sali striimataan koko ohjelman osalta L5- ja L6-saleihin.

OPI-päivät lähestyvät kovalla vauhdilla. Paljon on töitä tehty ja paljon on töitä vielä edessä! Meidän kunnianhimoisena tavoitteenamme on tehdä Suomen paras opetusalan koulutustapahtuma – siihen tähtäämme!

OPI-päivät – pohjoissuomalaista osaamista jo vuodesta 1971.

 

Olette lämpimästi tervetulleita OPI-päiville!

OPI-päivätoimikunnan puolesta

Kai Lotvonen

Puheenjohtaja