Näytteilleasettajat

OPI23-tapahtumaan osallistuvat seuraavat näytteilleasettajat:

 

ADHD- liitto ry

ADHD-liitto ry on valtakunnallinen adhd-oireisia ja läheisiään sekä ammattilaisia kokoava sosiaali- ja terveysalan järjestö. ADHD-liitto tuottaa ajantasaista tietoa edistääkseen adhd:hen liittyvää myönteistä asenneilmapiiriä. Liiton toimintamuotoja ovat yhteiskunnallinen vaikuttaminen, neuvontapalvelut, kurssitoiminta, kouluttaminen, kokemustiedon- ja vertaistuen mahdollistaminen sekä jäsenyhdistysten tukeminen.

Aitoluoto

Onko työ- tai opiskeluelämä kiireistä ja stressaavaa, tai tunnetko itsesi alipalautuneeksi? Aitoluoto tarjoaa hyvinvointipalveluita ja palautumista luontolähtöisesti, hyväksyvän tietoisen läsnäolon sekä kehollisen liikkeen ja tanssin avulla. Tarjolla palautumista ja hyvinvointia vahvistavia kursseja ja tapahtumia sekä yksityisille ihmisille että työyhteisöille, myös etäyhteyksien avulla.

Lämpimästi tervetuloa kiireettömään läsnäoloon – palautumisen ja kehollisuuden äärelle. Uusi pienyrittäjä Laura Rahikkala, Aitoluoto. www.aitoluoto.fi (kotisivut aukeavat 1.2.2023 mennessä).

Allomaari

Opetukselliset pelit, aistimateriaalit sekä Serinan painokäärmeet ja muut välineet. www.allomaari.net   www.serina.net

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. Toimimme yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Atea

Atea on kokonaisvaltainen it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön. Rakennamme tietotekniikalla Suomeen parempaa ja sujuvampaa huomista. 

Atean edu-tiimin pedagogit palvelevat kaikissa oppilaitoksesi digitalisaation vaiheissa. Olipa kyse digistrategian laatimisesta, tietokoneiden tai uuden oppimisen välineiden hankinnoista, ympäristön käyttöönotosta, laitteiden tai sovellusten kouluttamisesta, me autamme!

Autismiliitto ry

Autismiliitto on valtakunnallinen autismikirjoa edustava asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Liitto on autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä asialla. Jäseniämme ovat eri puolella Suomea toimivat jäsenyhdistykset. Liiton tehtäviä ovat mm. autismitiedon levittäminen, päätöksentekoon vaikuttaminen, vertaisosaaja- ja kokemusasiantuntijatoiminnan järjestäminen, ohjauksen ja neuvonnan antaminen.

Avara Valmennus

Avara Valmennus tarjoaa työhyvinvointia edistäviä koulutuksia yrityksille ja työyhteisöille sekä henkilöasiakkaille. Stressinhallinta, palautuminen, keskittymiskyky, vuorovaikutustaidot, ja mindfulness eli tietoisuustaidot ovat sisältöjen keskiössä.

Rehtoreille ja muille koulutuspäättäjille: Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan mahdollisuuksista henkilökuntanne työhyvinvoinnin kouluttamiseen Avaran koulutusalalle räätälöidyillä palveluilla. [www.avaravalmennus.fi/tyohyvinvointi]www.avaravalmennus.fi/tyohyvinvointi

Muille vierailijoille: Tule tekemään mindfulness-testi Avaran ständillä ja voita lahjakortti joogapalveluihin ja mindfulness-kursseille Oulussa. Kaikki OPI-päivien vierailijat voivat lunastaa myös testin yhteydessä alennuskupongin Avara Joogan palveluihin Oulun keskustan joogan viikkotunneille.

Mindfulness-harjoitukset – rauhoittava hetki OPI-päivien tiimellyksessä (Lauantai 4.2. 10:00-10:15, 12:35-12:50 ja 13:40-13:55): Ovatko OPI-päivien mainiot puheenvuorot aiheuttaneet varoittamatta informaatioähkyn? Synnyttikö lempiesiintyjän puheenvuorosta myöhästyminen tunnemyrskyn kehoon tai tarvitsetko vain pientä taukoa? Tule ottamaan annos pysähtymistä ohjatun 10-15 minuutin mindfulness-harjoituksen (tietoisen läsnäolon harjoitus) muodossa. Kokoonnumme ennen kutakin harjoitusta Telluksessa, josta siirrymme hiljaiseen luokkatilaan (Galaxy) tekemään harjoitusta.

Binogi

Binogin avulla on oppiainerajojen ylittävät yhteistyöt, eriyttäminen sekä oppilaiden, opettajien ja huoltajien tukeminen helppoa! Binogin opetusalusta sisältää animoituja monikielisiä opetusvideota ja painopiste on matemaattis- luonnontieteellisissä (myös maantieto) aineissa. Mutta, opetusvideoita on myös historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon aihepiireistä. Videoissa on tiivistetty tärkeät käsitteet ja ilmiöt, 4-9 luokkien opetussuunnitelmien mukaisesti. Binogi on osa tutkimus- ja kehitysprojektia, Kieliprojektia. Teemme yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailmaa ja näin voimme taata korkean laadun ja mitattavat tulokset.

CSE Entertainment

Suomalainen liikuntapelituotteita valmistava yritys.

Tavoitteenamme on valmistaa maailman parhaita liikuntapelituotteita! Tuotteemme tunnetaan siitä, että niillä pelaaminen yhdessä on hauskaa ja liikunta tulee lähes huomaamatta.

DigiOne

DigiOne on Vantaan kaupungin käynnistämä hanke, jossa on mukana, Espoon, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit sekä Kuntien Tiera. Hankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen palvelualusta, jonka avulla parannetaan oppimista ja hyvinvointia sekä tuotetaan tehokkaasti laadukkaita koulutuksen palveluita.

Digitaidot

NäppisTaituriin on lisätty ja lisätään tämän lukuvuoden aikana tarina- ja aktiviteettivetoista laadukasta Digitaito -oppimateriaalia alakouluihin. Tähtäimessä on myös pelillisten koodausharjoitusten lisääminen peruskoulua ja lukiota ajatellen lähitulevaisuudessa, ja samalla mahdollistaa koodausopetuksen tason nosto Suomessa pari pykälää nykyistä korkeammalle! Tule, näe ja koe miten NäppisTaiturin avulla on mahdollista opettaa digitaitoja eskarissa ja alakouluissa nyt ja tulevaisuudessa!

DragonBox Finland Oy

Tavoitteenamme on elävöittää matematiikan oppiminen tarinoiden sekä digitaalisen ja konkreettisen materiaalin avulla.

e-Oppi Oy

Laadukkaat, multimediarikkaat ja aidosti monialaiset digikirjat alakoulusta lukioon. Havainnollinen multimediasisältö, ainutlaatuiset tekoälytoiminnot monialaisuuden ja yksilöllistämisen helppoon toteuttamiseen sekä mahdollisuus saada käyttöön vaikka koko monipuolinen digikirjasto pikkurahalla – tervetuloa tutustumaan digimaailman mahdollisuuksiin! Tutustu valikoimaan ja pyydä tunnukset.

Ebban

Ebban on lukemiseen innostava digitaalinen kirjapalvelu kouluille. Ebbanista löydät kirjoja kaikenikäisille, esikoululaisista toisen asteen oppilaille. Ebbanin kautta käytettävissäsi on tuhansia e-kirjoja ja äänikirjoja, jotka ovat aina saatavilla tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen kautta. Laaja valikoima e-kirjoja ja äänikirjoja kannustaa lukemaan ja takaa että kaikille löytyy sopivaa luettavaa. Jokainen oppilas lukee omilla ehdoillaan ja omassa tahdissaan. Oppilaat voivat lukea kirjoja itsekseen, mutta myös koko luokka voi lukea samaa kirjaa esim. lukuprojekteissa tai lukupiireissä. Lisätietoa Ebbanista löydät verkkosivuiltamme http://ebbaninfo.fi Voit myös testata Ebbania luomalla ilmaisen demotilin täällä: Kokeile demoa!

Edukustannus

Edukustannus on kuunteleva kustantamo. Suhtaudumme oppimateriaaleihin intohimoisesti ja kurkotamme rohkeasti myös laatikon ulkopuolelle!

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi.

ELLI Early Learning Oy

Meiltä löydät taatusti opettavaisia, pedagogisesti perusteltuja tuotteita äidinkielen ja matematiikan oppimisen tueksi, sekä oppimista häiritsevien hahmotus- tai keskittymisvaikeuksien helpottamiseksi. Tuotteemme sopivat erityisopetuksen lisäksi yleisopetukseen ja osa myös kotikäyttöön. Uskomme, että oikeilla välineillä kaikki oppivat!

Erilaisten oppijoiden liitto ry

Erilaisten oppijoiden liitto on valtakunnallinen vertaistukea, tietoa ja neuvontaa lukivaikeuteen sekä matematiikan ja hahmottamisen vaikeuteen tarjoava asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Liiton toimintamuotoja ovat Oppimisen apuvälinekeskus ja Oppimisen olohuone matalankynnyksen ohjaus- ja oppimisympäristö sekä kokemusasiantuntijatoiminta. Liittoon kuuluu jäsenyhdistyksiä eri puolilla Suomea. Suurin osa jäsenyhdistyksistämme toimii vapaaehtoispohjalta, kuten Pohjoisen moninaiset oppijat ry eli Pomo ry. Tietoa kapea-alaista oppimisvaikeuksista ja niiden tuesta eoliitto.fi-sivustolla. Tilaa uutiskirjeemme!

Happy Days -koulutusmatkailuhanke

Leader-rahoitteisessa yritysryhmähankkeessa kehitetään koulutusmatkailutuotetta, Erasmus+-kursseja ulkomaisille opettajille, jotka tulevat Pohjois-Pohjanmaalle kouluttautumaan suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Hankkeen osapuolina ovat Lucina Education Oy (koulutus- ja matkailuopaspalvelut), Langin Kauppahuone Oy (matka- ja majoitusjärjestelyt) ja Lappis (ulkoilma-aktiviteetit).
Kysy lisää: info@lucinaedu.fi!

ILT Education

Jokaiselle lapselle kuuluu yhtäläinen mahdollisuus oppia. ILT Education tarjoaa digitaalisia, monikielisiä pedagogisia ratkaisuja kielelliseen kehitykseen varhaiskasvatuksesta aikuisuuteen saakka. Monikielinen ääni- ja kuvakirjapalvelu Lukulumo tukee lukemaan oppimista ja kehittää lukutaitoja, ja se tuo lasten kirjat ulottuvillesi helposti jopa 65 eri kielellä ääneen luettuna. Kouluversiossa mukana myös luetun ymmärtämistehtävät. Peruskoulun 3.-9. luokkalaisille suunnattu Manabua kertoo oppiaineiden ydinkäsitteet helposti omaksuttavalla tavalla lyhyiden oppiainevideoiden, käsitelistojen, digitaalisten muistikorttien ja tietovisojen avulla. Tule tutustumaan ja ihastu!

IS-VET Oy

IS-VET  on suomalainen luonnontieteiden opetusvälineisiin ja erikoiskalusteisiin erikoistunut asiantuntija, joka tarjoaa yhteensopivat laitteet, kalusteet sekä oppilaan ja opettajan aineistot – kaiken mitä onnistunut opetustilanne vaatii. Laadukkaat välineet ja toimivat tilat antavat vapauden keskittyä olennaiseen – uuden tiedon ja osaamisen luomiseen. IS-VET erikoisluokkien kalusteet ja välineet takaavat laadukkaat puitteet opetukselle ja oppimiselle. www.isvet.fi

Kalajoen kaupunki

Asuinpaikkakuntana Kalajoki on vailla vertaa. Kalajoki on kodikas pikkukaupunki Perämeren rannalla, kätevästi valtatie 8:n varrella. Kansainvälinen ja rento fiilis ovat leimallisia kaupungillemme, jossa on pysyviä asukkaita yli 30 eri maasta. Täällä luonnonläheisyys, turvallisuus, elämisen helppous sekä lomakohteen monipuoliset aktiviteetit kahviloineen ja ravintoloineen kohtaavat toimivat hyvinvointipalvelut. Kaikki on lähellä. Ihastu Kalajokeen – autamme sinua henkilökohtaisesti muuttosuunnitelmissasi. Asumisesta Kalajoella löydät tietoa myös www.kodiksikalajoki.fi sivustollamme sekä palveluista www.visitkalajoki.fi. Kouluverkostomme on nykyaikainen ja meillä on hyvä olla töissä. Suurin koulumme, Merenojan vuonna 2020 valmistunut yhtenäiskoulumme on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty koulu.

Kajaanin kaupunki

Kajaanissa ehdit toteuttaa unelmia

Noin 36000 asukkaan ja kattavien palveluiden kaupunkimme sijaitsee maantieteellisesti keskellä Suomea. Kajaanilla on merkittävä rooli alueen menestyksen ja osaamisen keskuksena. Vetovoimatekijöihimme kuuluvat muun muassa palkittu ammattikorkeakoulu, Euroopan tehokkain supertietokone ja menestys Suomen Yrittäjien kuntabarometrissa.

Kajaanissa on monenlaisia mahdollisuuksia opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Tarjoamme laadukkaat puitteet sekä kannustavan ja motivoituneen työyhteisön.

Asukkaille Kajaani on juuri sopiva yhdistelmä kaupungin vilskettä sekä luonnon ja maaseudun rauhaa. Myös palveluista on pidetty hyvää huolta, esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja on remontoitu mittavasti ja Kainuun uusi sairaala tarjoaa erikoissairaanhoidon palvelut. Vuonna 2021 Kajaani palkittiin vuoden varhaiskasvatuskuntana. Sanomme, että Kajaanissa on elämää 26 tuntia vuorokaudessa – aikaa jää ruuhkissa jonottamiselta omaan hyvinvointiin.

Tutustu tarkemmin: www.kajaani.fi.

Kempeleen kunta

Kempele on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kunnista. Tämän Oulun seudulla sijaitsevan, yli 19 000 asukkaan kunnan visio on olla Rohkea edelläkävijä — turvallinen kasvukunta.  Vuoden 2022 alussa Kempele aloitti lapsiystävällisyyden kehittämisen yhdessä UNICEFin kanssa. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli on työväline, joka auttaa kuntia varmistamaan lapsen oikeuksien toteutumisen mahdollisimman hyvin kunnan jokaisen lapsen arjessa. Tule mukaamme kehittämään turvallista ja lapsiystävällistä kuntaa! 

Keskusta

 

Kokoomus

 

Kopiosto

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön oppilaitoksissa, yrityksissä ja julkishallinnossa. Samalla luovan alan ammattilaiset saavat korvauksen teostensa käytöstä. Tarjoamme oppilaitoksille tekijänoikeuteen liittyvää maksutonta koulutusta. Kopiraittila.fi-sivustolla on tekijänoikeustietoa ja opetusmateriaalia tekijänoikeuksien opettamiseen ja oppimiseen. Tilaa uutiskirjeemme!

Koulujen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen luokille ja esiopetukseen suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jonka aikana elokuvaan tutustutaan monipuolisesti. Tarjolla on laaja kattaus elokuvakasvatuksen edistämiseen tarkoitettuja menetelmäoppaita sekä käytännön vinkkejä elokuvan lisäämiseen opetuksessa. www.elokuvaviikko.fi

Kristillisdemokraatit

 

LeaDo

 

Lekolar

Lekolar on Pohjoismaiden markkinajohtaja koulujen ja päiväkotien varustajana ja oppimisympäristöjen toteuttajana. Autamme asiakkaitamme pedagogisella ymmärryksellä ja monialaisella osaamisella. Vastuullisuus ja kestävät valinnat ovat meille tärkeitä. Tutustu toimintaamme: www.lekolar.fi 

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke

Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisten metsien kestävään käyttöön kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomalaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta. Tule oppimaan!

MetsäRekry Lappi -hanke

Metsä- ja luontoalalla on erittäin monipuoliset mahdollisuudet työllistymiseen. Työpaikkoja on ulkona metsässä ja sisällä toimistossa, laboratoriossa, tehtailla, sahoilla… Metsäalalle voi työllistyä monilla eri koulutustaustoilla ja etenemismahdollisuudet ovat hyvät. MetsäRekry Lappi hankkeen tavoitteena on esitellä metsäalan työllisyys- ja koulutusmahdollisuuksia, ura- ja oppimispolkuja. Tervetuloa juttelemaan metsä- ja luonnonvara-alasta!

Neurosonic Finland Oy

Suomessa kehitetty Neurosonic-teknologia tuottaa matalataajuista värähtelyä, joka vaikuttaa kehon kautta rauhoittavasti autonomiseen hermostoon ja mieleen. Neurosonic laitteiden avulla palauttavat kokemukset tulevat osaksi arkea vaivatta eivätkä vaadi suuria muutoksia päivittäisiin rutiineihin. Tapahtuman aikana pääset kokemaan 10-12 minuutin virkistäviä ohjelmia ja keskustelemaan Neurosonicin asiantuntijoiden kanssa.

Nuori yrittäjyys ry

Tarjoamme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia maksuttomia oppimateriaaleja kouluille ja oppilaitoksille. Oppimateriaalimme ovat opetussuunnitelman mukaisia, käytännönläheisiä ja tarjolla suomeksi sekä ruotsiksi.

OAJ

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. OAJ toimii ja vaikuttaa jäsentensä hyväksi työssä, koulutuksessa ja yhteiskunnassa. Jäseniä OAJ:ssa on runsaat 117 600.

Opetusalan Seniorijärjestö

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry on eläkkeellä olevien opetusalalla toimineiden valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, johon kuuluu jo yli 21 000 jäsentä ympäri maata. OSJ:n 70 paikallisyhdistystä järjestävät jäsenilleen monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa. Liittymällä OSJ:n jäseneksi, liityt samalla haluamasi paikallisyhdistyksen jäseneksi.

Opinkirjo

Kehittämiskeskus Opinkirjo on lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö, jonka työ toteutuu kouluissa ja oppilaitoksissa yhteistyössä niiden opettajien ja muun henkilöstön sekä huoltajien kanssa.

Oppimateriaalikeskus Opike

Oppimateriaalikeskus Opike kehittää ja tuottaa materiaaleja kuntoutuksen, kasvatuksen ja opetuksen tueksi. Tuotteemme perustuvat kotimaiseen kehittämistyöhön, jota tehdään yhdessä kasvatuksen ja kuntoutuksen sekä opetuksen ammattilaisten kanssa. Materiaalituotannon tukena toimii tuotekehitys- ja testausryhmiä, joihin kuuluu sekä erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä että asiantuntijoita. www.opike.fi 

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Valteri on Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin. Valteri vahvistaa kuntien oppimisen ja koulunkäynnin palveluita tarjoten asiantuntijaosaamista lasten ja nuorten oppimiseen, kehitykseen, kuntoutumiseen ja opetusjärjestelyihin liittyvissä tilanteissa niin päiväkodeissa kuin peruskouluissa. Tutustu palveluihin www.valteri.fi.

Otava Oppimisen palvelut

Olemme kotimainen oppimisen asiantuntija. Tuotamme digitaalisia ja painettuja oppimateriaaleja esiopetuksesta aikuiskoulutukseen ja valmennamme kouluja toimintaympäristön muutoksiin. https://oppimisenpalvelut.otava.fi/

Oulun ammattikorkeakoulu/Ammatillinen opettajakoulutus

Tervetuloa testaamaan virtuaalitodellisuutta! VR-laseilla voit kokeilla esimerkiksi sovelluksia Google Earth VR (matkailu, maantieto), ShareCare YOU VR (fysiologia, lääketiede), VR Funhouse (interaktio) tai Mondly (kielet). VR-lasien esittelyn järjestää Oulun ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajankoulutus ja pedagoginen henkilöstökoulutus. Esittelijänä Agoran edessä toimii media-asiantuntija Tommi Karjalainen (OAMK). VR-lasit: HTC Vive.

Oulun ev.-lut. seurakunnat

”Mitä sinulle kuuluu? Istahda alas ja jutustele hetki teekupposen ääressä. Evankelisluterilaisen kirkon yhteistyö koulujen ja oppilaitosten kanssa voidaan jakaa neljään erilaiseen osa-alueeseen. Niitä ovat yleissivistävä opetus, perinteiset juhlat, uskonnolliset tilaisuudet sekä kasvun ja hyvinvoinnin tuki. Lähellä ja kaukana olemassa olevien kriisien ja haasteiden keskellä haluamme keskittyä tuohon neljänteen kohtaan: Mitä sinulle kuuluu? Miten voisimme yhteisöänne palvella? Miten yhdessä tukisimme kaikkien hyvinvointia koulumaailmassa? Paikalla on seurakuntien koulu- ja oppilaitosyhteistyötä tekeviä työntekijöitä: varhaiskasvattajia, nuorisotyöntekijöitä ja pappeja.”

Oulun kaupunki/Oulu2026

 

Oulun kaupunki/Kestävän tulevaisuuden opinvirta

Kestävän tulevaisuuden opinvirran kolme keskeistä teemaa ovat luontosuhde, kiertotalous ja ilmasto-osaaminen. Näiden teemojen kautta opinvirta etenee kohti ekososiaalista sivistystä. Ekososiaalinen sivistys syntyy ja kasvaa oppimisen kautta. Me kaikki olemme oppijoita kestävän tulevaisuuden virrassa ja kasvamme yhdessä kohti kestävää elämäntapaa. Opinvirran keskeiset teemat koskettavat meitä kaikkia.  otamme aktiivisen roolin ja toimimme. Toiminta lähtee kiinnostuksesta ja empatiasta ja osallisuuden kokemuksesta. Opinvirran tavoite on pitää huolta Oulun ja koko planeetan tulevaisuudesta. Miten tämä käytännössä tapahtuu?  Siitä esimerkkinä vaikkapa kestävän kansainvälisyyden käsikirja oppiva virtuaalimatkailu ja koulun korjausopas.

Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden osastolla kuulet, millainen työnantaja Oulun kaupunki on ja millaisia kasvatuksen ja opetuksen työpaikkoja meillä on parhaillaan auki. Saat tietää myös tulevista rekrykampanjoistamme ja sijaisuusmahdollisuuksista. Osastollamme voit tutustua varhaiskasvatuksen monipuoliseen kehittämistoimintaan. Opit myös, mitä Oulu-opisto, Oulun konservatorio ja Oulun taidekoulu tarjoavat sekä työpaikkana että oppilaillesi. Osastollamme kuulet Tietomaan uusista, huikeista näyttelyistä. Mukana myös dinosaurus!

Oulun kaupunki/STEAM in Oulu

Osastollemme voit tulla tutustumaan STEAM in Oulu-verkoston toimintaan sekä viime vuonna julkaistuun STEAM käsikirjaan.

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston oman osaston lisäksi tarjolla on vierailuja kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaan, FabLabiin ja tiedepuutarhaan. Yliopisto esittelee myös tiedeluokkatoimintaa. Tarjolla on lisäksi tietoa avoimesta yliopistosta, täydennyskoulutuksesta, alumnitoiminnasta, kasvatustieteiden tiedekunnasta, STEAM – sivuainekokonaisuudesta. Agora/AT117-luokassa on tarjolla tietoiskuja harjoittelukoulun roolista nyt ja tulevaisuudessa, tiedekasvatuksesta ja kouluyhteistyöstä sekä korkeakoulujen valintaperusteiden muutosten vaikutuksesta lukiolaisiin ja  yliopistojen opiskelijavalintoihin.

Peda.net

Tarjoamme jäsenkunnillemme mm. veloituksetta painetun oppikirjan korvaavia sähköisiä matematiikan oppikirjoja. Ne ovat saavuttamassa suosiota ja uskomme niiden kiinnostavan opettajia siksikin, että ne helpottavat työtä. Idea on lisäksi se, että luokan oppilaat opiskelevat saman kirjan sisällä yhteisöllisesti. Pedagogisesti malli tarjoaa uusia juttuja esim. käänteiseen oppimiseen ja arviointiin, jolloin kokeetkin tulevat turhiksi. https://peda.net/oppimateriaalit/peda.net/alakoulun-matematiikka-3-6

Peili Vision Oy

Olemme kehittäneet yhdessä alan huippututkijoiden kanssa virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntävän pelin, jonka tarkoituksena on tukea toiminnanohjauksen haasteiden tunnistamista sekä ennaltaehkäisevän yhteisöllisen oppilashuollon toteuttamista kouluissa.

Perussuomalaiset

 

Pudasjärven kaupunki

 

Rajakylän ja Laanilan koulujen taideopetus

Rajakylän ja Laanilan koulujen kuvaamataidonopettajat ovat koonneet oppilastöistä näyttelyn saliin L9.

RobIoT-hanke

EU:n, OSAOn ja Pohjois-Pohjanmaan liiton RobIoT-hankkeessa OSAO selvittää yhdessä alan yritysten kanssa, millaisia laitteita ja järjestelmiä opetuksessa tulisi olla käytössä. Hankkeessa on käytössä robotit Pepper, Cruzr ja Temi.

SAK Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja niiden yli 800 000:ta jäsentä. SAK:lla ei ole henkilöjäseniä, vaan jäseniämme ovat työehtosopimuksia neuvottelevat ammattiliitot. SAK:hon järjestäytyneet ammattiliitot edustavat teollisuuden, julkisen sektorin ja kuljetusalojen sekä yksityisten palvelualojen työntekijöitä. SAK:laisia ovat myös viestinnän, kulttuurialojen ja huippu-urheilun ammattilaiset.

SAK esittelee messuilla toimintaansa ja TYPE työelämän pelisäännöt sivustoa ja materiaalia. Tervetuloa ständille keskustelemaan tulevaisuuden työelämästä ja hakemaan arvokasta tietoa opetustyöhön!

Sanoma Pro

Sanoma Pro on Suomen suurin oppimateriaalikustantaja. Teemme innostavia ja pedagogisesti laadukkaita painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä palveluita, jotka auttavat lapsia ja nuoria saavuttamaan parhaat mahdolliset oppimisen tulokset.

Seppälän koulukuva

 

Sosiaalidemokraatit

 

Studeo Oy

Studeo on sähköisten oppimateriaalien kustantaja, joka tekee lukion, yläkoulun ja alakoulun opetussuunnitelman mukaisia oppimateriaaleja. Suunnittelemme oppimateriaaleja, joissa pedagogisuus, laadukkaat sisällöt ja teknologian hyödyt yhdistyvät. Studeo – paremman oppimisen puolesta.

Suomen Golfliitto (Draivia)

 

Suomen helluntaiseurakuntien Koulupalvelu ja Fida

Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu pyrkii vastaamaan lasten ja nuorten kasvatuksellisiin haasteisiin. Sen tavoitteena on tukea koulujen uskonnonopetusta ja oppilaiden hyvinvointia, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää monikulttuurista asennoitumista lasten ja nuorten keskuudessa.

Fidan globaalikasvatus varustaa opettajia ja kouluja aktiiviseen maailmankansalaisuuteen kasvattamisessa. Sen tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten ymmärrystä ihmisoikeuksista ja globaaleista haasteista. Kannustamme lapsia ja nuoria löytämään mahdollisuuksia vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi.

Kouluvierailut ja materiaalit ovat kouluille maksuttomia.

Suomen nuorisokeskukset

Etsitkö paikkaa leirikoululle? Kerromme näyttelypisteellämme, millaisella otteella Suomen nuorisokeskuksissa järjestetään luokkaretkiä ja leirikouluja – helposti ja turvallisesti. Olemme maan suurin leirikoulujen järjestäjä ja meillä on pitkä kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa. Leirikouluissa luodaan hetkiä, joissa lapsi löytää uusia yhteyksiä luokkakavereihin, luontoon ja itseensä. Nuorisokeskukset Anjala, Hyvärilä, Marttinen, Metsäkartano, Oivanki, Piispala, Pikku-Syöte, Vasatokka ja Villa Elba.

Talous ja nuoret TAT

Talous ja nuoret TATin toiminnan tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Tarjoamme kunnille ja oppilaitoksille palveluita, opintokokonaisuuksia ja koulutusta, jotta jokainen nuori lähtökohdista riippumatta saa mahdollisuuden oppia tulevaisuutensa kannalta keskeisiä taitoja. TATin toiminta rakentuu kattavan palvelupolkumme ympärille. Palvelupolku tarjoaa monipuolisia ja ajantasaisia asiantuntijoiden kehittämiä sisältöjä alakoulusta toiselle asteelle – aivan jokaiselle nuorelle. TATin palvelupolku sisältää talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitoja kehittäviä kokonaisuuksia, joita niin kunnat kuin yksittäiset opettajat voivat hyödyntää osana opetussuunnitelman noudattamista.

Tevella Oy

Vuonna 1984 perustettu Tevella on kotimainen perheyhtiö, jonka pääpaikka ja logistiikkakeskus sijaitsevat Tampereella. Suunnittelemme ja toteutamme oppimisympäristöjä ja muita tiloja, joissa opiskellaan ja opitaan, tehdään töitä, vietetään aikaa ja viihdytään. Tevellan suunnittelun kädenjälki näkyy ja tuotteistoa on käytössä esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa, päiväkodeissa sekä lukuisissa muissa julkitiloissa.

Tilastokeskus

Tilastokeskus on mukana osastolla, joka esittelee opettajille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Tarjoamme oppimisen ja opettamisen tueksi erilaisia maksuttomia palveluita, kuten verkkotapaamisia, tilasto-oppaita itsenäiseen opiskeluun ja tilastokilpailuja.  Tilastokeskuksen aineistoja voi käyttää paitsi matematiikan, myös esimerkiksi yhteiskuntaopin, maantiedon, terveystiedon ja historian opetuksessa. Tervetuloa osastolle D8!

Tornion kaupunki

Tornio on perinteinen ja monipuolinen koulukaupunki, jossa jokainen tulee yksilöllisesti ja joustavasti huomioiduksi. Tervetuloa meille töihin – et työskentele yksin, pääset mukaan muiden koulutettujen ammattilaisten joukkoon!

Ulosottolaitos/ennakoiva talousneuvonta

En­na­koi­va ta­lous­neu­von­ta on uusi toi­min­to Ulos­ot­to­lai­tok­ses­sa. En­na­koi­van ta­lous­neu­von­nan tar­koi­tus on pa­ran­taa kan­sa­lais­ten neu­von­taa hen­ki­lö­koh­tai­sen ta­lou­den hal­lin­nas­sa, eh­käis­tä vel­kaon­gel­mien muo­dos­tu­mis­ta ja ja­kaa tie­toa ulos­ot­to­me­net­te­lys­tä. Toi­min­nan pyr­ki­mys on edis­tää eri vi­ran­omais­ten ja kol­man­nen sek­to­rin vä­lis­tä yh­teis­työ­tä vel­ka­neu­von­nas­sa ja vel­kaan­tu­mi­ses­ta ai­heu­tu­vien hait­to­jen tor­ju­mi­ses­sa. ulosottolaitos.fi

Vasemmistoliitto

 

Vihreät

Vihreät puolustavat tinkimättömästi tasa-arvoista koulutusta, vapaata tiedettä ja monipuolista kulttuuria. Ajattelemme, että oikeus oppia kuuluu jokaiselle taustasta tai elämäntilanteesta riippumatta, ja että opettajien ja kasvattajien jaksamisesta ja osaamisesta on pidettävä huolta, jotta voimme jatkossakin kulkea sivistyksen etujoukoissa. Vihreät on tulevaisuuspuolue ja yhteiskunnallinen liike, joka kokoaa erilaisista taustoista tulevat ihmiset muuttamaan yhdessä maailmaa.

Visim physics

Visim oy on oululainen kasvuyritys. Sen digitaalisen palvelun fysiikan mittausvideoita ja tehtäviä hyödynnetään opetuksen tukena, mittausten suorittamisessa ja tulosten analysoinnissa opetuskielestä riippumatta peruskoulusta toiselle asteelle koulussa ja/tai kotona. www.visimphysics.com

Wilma

Wilma on Suomen suosituin oppilashallinnon verkkopalvelu, joka tukee digitaalista opinpolkua aina päiväkodista toisen asteen oppilaitoksiin asti. Opetuksen ja oppimisen alustalla suunnittelu-, seuranta- ja päätöksentekotyö tehostuvat ja resursseja vapautuu muuhun työhön, kun kaikki tarvittava tieto löytyy yhdestä paikasta. www.wilma.fi

 

OPI 23 on loppuunmyyty eli vieraita on yli 3000. Haluatko näytteilleasettajaksi Pohjois-Suomen suurimpaan opettajien koulutustapahtumaan ensi kerralla eli OPI 26-tapahtumaan?

Ota yhteyttä:

Tuomas Hyväri
tuomas.hyvari@gmail.com
p. 0505737881