Näytteilleasettajat

OPI23-tapahtumaan osallistuvat seuraavat näytteilleasettajat:

 

ADHD- liitto ry

ADHD-liitto ry on valtakunnallinen adhd-oireisia ja läheisiään sekä ammattilaisia kokoava sosiaali- ja terveysalan järjestö. ADHD-liitto tuottaa ajantasaista tietoa edistääkseen adhd:hen liittyvää myönteistä asenneilmapiiriä. Liiton toimintamuotoja ovat yhteiskunnallinen vaikuttaminen, neuvontapalvelut, kurssitoiminta, kouluttaminen, kokemustiedon- ja vertaistuen mahdollistaminen sekä jäsenyhdistysten tukeminen.

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. Toimimme yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Autismiliitto ry

Autismiliitto on valtakunnallinen autismikirjoa edustava asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Liitto on autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä asialla. Jäseniämme ovat eri puolella Suomea toimivat jäsenyhdistykset. Liiton tehtäviä ovat mm. autismitiedon levittäminen, päätöksentekoon vaikuttaminen, vertaisosaaja- ja kokemusasiantuntijatoiminnan järjestäminen, ohjauksen ja neuvonnan antaminen.

CSE Entertainment

Suomalainen liikuntapelituotteita valmistava yritys.

Tavoitteenamme on valmistaa maailman parhaita liikuntapelituotteita! Tuotteemme tunnetaan siitä, että niillä pelaaminen yhdessä on hauskaa ja liikunta tulee lähes huomaamatta.

DigiOne

DigiOne on Vantaan kaupungin käynnistämä hanke, jossa on mukana, Espoon, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit sekä Kuntien Tiera. Hankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen palvelualusta, jonka avulla parannetaan oppimista ja hyvinvointia sekä tuotetaan tehokkaasti laadukkaita koulutuksen palveluita.

DragonBox Finland Oy

Tavoitteenamme on elävöittää matematiikan oppiminen tarinoiden sekä digitaalisen ja konkreettisen materiaalin avulla.

e-Oppi Oy

e-Opin digikirjat. Tule mukaan tutustumaan interaktiivisiin ja multimediarikkaisiin sisältöihin. Uusi lisensointimme mahdollistaa e-Opin alakoulusta lukioon kattavan digikirjaston hyödyntämisen käytössä olevasta kurssikirjasta käsin. Tekoälyavusteinen ”Lisää aiheesta” -toiminto on jokaisessa tekstikappaleessa vieden mm. yksilöllistämisen ja monialaisuuden aivan uudelle tasolle.

Edukustannus

Edukustannus on kuunteleva kustantamo. Suhtaudumme oppimateriaaleihin intohimoisesti ja kurkotamme rohkeasti myös laatikon ulkopuolelle!

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi.

ELLI Early Learning Oy

Meiltä löydät taatusti opettavaisia, pedagogisesti perusteltuja tuotteita äidinkielen ja matematiikan oppimisen tueksi, sekä oppimista häiritsevien hahmotus- tai keskittymisvaikeuksien helpottamiseksi. Tuotteemme sopivat erityisopetuksen lisäksi yleisopetukseen ja osa myös kotikäyttöön. Uskomme, että oikeilla välineillä kaikki oppivat!

Huivienaikaan/Ulla Nousiainen

Puodin valikoimasta löydät kauniita huiveja, laukkuja, neuletakkeja ja vaatteita maailmalta (mm. Italiasta, Ranskasta ja Saksasta). Tutustu tuotteisiin https://huivienaikaan.fi

ILT Education

 

IS-VET Oy

IS-VET  on suomalainen luonnontieteiden opetusvälineisiin ja erikoiskalusteisiin erikoistunut asiantuntija, joka tarjoaa yhteensopivat laitteet, kalusteet sekä oppilaan ja opettajan aineistot – kaiken mitä onnistunut opetustilanne vaatii. Laadukkaat välineet ja toimivat tilat antavat vapauden keskittyä olennaiseen – uuden tiedon ja osaamisen luomiseen. IS-VET erikoisluokkien kalusteet ja välineet takaavat laadukkaat puitteet opetukselle ja oppimiselle. www.isvet.fi

Kehitysvammaliitto

 

Kempeleen kunta

 

Kopiosto

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön oppilaitoksissa, yrityksissä ja julkishallinnossa. Samalla luovan alan ammattilaiset saavat korvauksen teostensa käytöstä. Tarjoamme oppilaitoksille tekijänoikeuteen liittyvää maksutonta koulutusta. Kopiraittila.fi-sivustolla on tekijänoikeustietoa ja opetusmateriaalia tekijänoikeuksien opettamiseen ja oppimiseen. Tilaa uutiskirjeemme!

Koulujen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen luokille ja esiopetukseen suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jonka aikana elokuvaan tutustutaan monipuolisesti. Tarjolla on laaja kattaus elokuvakasvatuksen edistämiseen tarkoitettuja menetelmäoppaita sekä käytännön vinkkejä elokuvan lisäämiseen opetuksessa. www.elokuvaviikko.fi

LeaDo

 

Lekolar

Lekolar on Pohjoismaiden markkinajohtaja koulujen ja päiväkotien varustajana ja oppimisympäristöjen toteuttajana. Autamme asiakkaitamme pedagogisella ymmärryksellä ja monialaisella osaamisella. Vastuullisuus ja kestävät valinnat ovat meille tärkeitä. Tutustu toimintaamme: www.lekolar.fi 

Neurosonic Finland Oy

 

Näppistaituri

 

OAJ

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. OAJ toimii ja vaikuttaa jäsentensä hyväksi työssä, koulutuksessa ja yhteiskunnassa. Jäseniä OAJ:ssa on runsaat 117 600.

Opetusalan Seniorijärjestö

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry on eläkkeellä olevien opetusalalla toimineiden valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, johon kuuluu jo yli 21 000 jäsentä ympäri maata. OSJ:n 70 paikallisyhdistystä järjestävät jäsenilleen monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa. Liittymällä OSJ:n jäseneksi, liityt samalla haluamasi paikallisyhdistyksen jäseneksi.

Opetushallitus

 

Opinkirjo

Kehittämiskeskus Opinkirjo on lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö, jonka työ toteutuu kouluissa ja oppilaitoksissa yhteistyössä niiden opettajien ja muun henkilöstön sekä huoltajien kanssa.

Oppimateriaalikeskus Opike

Oppimateriaalikeskus Opike kehittää ja tuottaa materiaaleja kuntoutuksen, kasvatuksen ja opetuksen tueksi. Tuotteemme perustuvat kotimaiseen kehittämistyöhön, jota tehdään yhdessä kasvatuksen ja kuntoutuksen sekä opetuksen ammattilaisten kanssa. Materiaalituotannon tukena toimii tuotekehitys- ja testausryhmiä, joihin kuuluu sekä erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä että asiantuntijoita. www.opike.fi 

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Valteri on Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin.

Otava Oppimisen palvelut

Olemme kotimainen oppimisen asiantuntija. Tuotamme digitaalisia ja painettuja oppimateriaaleja esiopetuksesta aikuiskoulutukseen ja valmennamme kouluja toimintaympäristön muutoksiin. https://oppimisenpalvelut.otava.fi/

Oulun ev.-lut. seurakunnat

 

Oulun kaupunki/Oulu2026

 

Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden osastolla kuulet, millainen työnantaja Oulun kaupunki on ja millaisia kasvatuksen ja opetuksen työpaikkoja meillä on parhaillaan auki. Saat tietää myös tulevista rekrykampanjoistamme ja sijaisuusmahdollisuuksista. Osastollamme voit tutustua varhaiskasvatuksen monipuoliseen kehittämistoimintaan. Opit myös, mitä Oulu-opisto, Oulun konservatorio ja Oulun taidekoulu tarjoavat sekä työpaikkana että oppilaillesi. Osastollamme kuulet Tietomaan uusista, huikeista näyttelyistä. Mukana myös dinosaurus!

 

Oulun kaupunki/STEAM in Oulu

 

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston oman osaston lisäksi tarjolla on vierailuja kasvatustieteiden tiedekuntaan, päiväkoti Lastuun, FabLabiin ja tiedepuutarhaan. Yliopisto esittelee myös tiedeluokkatoimintaa. Tarjolla on lisäksi tietoa avoimesta yliopistosta, täydennyskoulutuksesta, alumnitoiminnasta, kasvatustieteiden tiedekunnasta, STEAM – sivuainekokonaisuudesta. Agora/AT117-luokassa on tarjolla tietoiskuja harjoittelukoulun roolista nyt ja tulevaisuudessa, tiedekasvatuksesta ja kouluyhteistyöstä sekä korkeakoulujen valintaperusteiden muutosten vaikutuksesta lukiolaisiin ja  yliopistojen opiskelijavalintoihin.

Peda.net

Tarjoamme jäsenkunnillemme mm. veloituksetta painetun oppikirjan korvaavia sähköisiä matematiikan oppikirjoja. Ne ovat saavuttamassa suosiota ja uskomme niiden kiinnostavan opettajia siksikin, että ne helpottavat työtä. Idea on lisäksi se, että luokan oppilaat opiskelevat saman kirjan sisällä yhteisöllisesti. Pedagogisesti malli tarjoaa uusia juttuja esim. käänteiseen oppimiseen ja arviointiin, jolloin kokeetkin tulevat turhiksi. https://peda.net/oppimateriaalit/peda.net/alakoulun-matematiikka-3-6

Peili Vision Oy

Olemme kehittäneet yhdessä alan huippututkijoiden kanssa virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntävän pelin, jonka tarkoituksena on tukea toiminnanohjauksen haasteiden tunnistamista sekä ennaltaehkäisevän yhteisöllisen oppilashuollon toteuttamista kouluissa.

Pudasjärven kaupunki

 

RobIoT-hanke

EU:n, OSAOn ja Pohjois-Pohjanmaan liiton RobIoT-hankkeessa OSAO selvittää yhdessä alan yritysten kanssa, millaisia laitteita ja järjestelmiä opetuksessa tulisi olla käytössä. Hankkeessa on käytössä robotit Pepper, Cruzr ja Temi.

SAK Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö

 

Sanoma Pro

Sanoma Pro on Suomen suurin oppimateriaalikustantaja. Teemme innostavia ja pedagogisesti laadukkaita painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä palveluita, jotka auttavat lapsia ja nuoria saavuttamaan parhaat mahdolliset oppimisen tulokset.

Seppälän koulukuva

 

Studeo Oy

Studeo on sähköisten oppimateriaalien kustantaja, joka tekee lukion, yläkoulun ja alakoulun opetussuunnitelman mukaisia oppimateriaaleja. Suunnittelemme oppimateriaaleja, joissa pedagogisuus, laadukkaat sisällöt ja teknologian hyödyt yhdistyvät. Studeo – paremman oppimisen puolesta.

Suomen Golfliitto (Draivia)

 

Suomen helluntaikirkko

 

Suomen nuorisokeskukset

Etsitkö paikkaa leirikoululle? Kerromme näyttelypisteellämme, millaisella otteella Suomen nuorisokeskuksissa järjestetään luokkaretkiä ja leirikouluja – helposti ja turvallisesti. Olemme maan suurin leirikoulujen järjestäjä ja meillä on pitkä kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa. Leirikouluissa luodaan hetkiä, joissa lapsi löytää uusia yhteyksiä luokkakavereihin, luontoon ja itseensä. Nuorisokeskukset Anjala, Hyvärilä, Marttinen, Metsäkartano, Oivanki, Piispala, Pikku-Syöte, Vasatokka ja Villa Elba.

Talous ja nuoret TAT

Talous ja nuoret TATin toiminnan tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Tarjoamme kunnille ja oppilaitoksille palveluita, opintokokonaisuuksia ja koulutusta, jotta jokainen nuori lähtökohdista riippumatta saa mahdollisuuden oppia tulevaisuutensa kannalta keskeisiä taitoja. TATin toiminta rakentuu kattavan palvelupolkumme ympärille. Palvelupolku tarjoaa monipuolisia ja ajantasaisia asiantuntijoiden kehittämiä sisältöjä alakoulusta toiselle asteelle – aivan jokaiselle nuorelle. TATin palvelupolku sisältää talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitoja kehittäviä kokonaisuuksia, joita niin kunnat kuin yksittäiset opettajat voivat hyödyntää osana opetussuunnitelman noudattamista.

Tevella Oy

 

Tilastokeskus

Tilastokeskus on mukana osastolla, joka esittelee opettajille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Tarjoamme oppimisen ja opettamisen tueksi erilaisia maksuttomia palveluita, kuten verkkotapaamisia, tilasto-oppaita itsenäiseen opiskeluun ja tilastokilpailuja.  Tilastokeskuksen aineistoja voi käyttää paitsi matematiikan, myös esimerkiksi yhteiskuntaopin, maantiedon, terveystiedon ja historian opetuksessa. Tervetuloa osastolle D8!

Tornion kaupunki

Tornio on perinteinen ja monipuolinen koulukaupunki, jossa jokainen tulee yksilöllisesti ja joustavasti huomioiduksi. Tervetuloa meille töihin – et työskentele yksin, pääset mukaan muiden koulutettujen ammattilaisten joukkoon!

Ulosottolaitos/ennakoiva talousneuvonta

En­na­koi­va ta­lous­neu­von­ta on uusi toi­min­to Ulos­ot­to­lai­tok­ses­sa. En­na­koi­van ta­lous­neu­von­nan tar­koi­tus on pa­ran­taa kan­sa­lais­ten neu­von­taa hen­ki­lö­koh­tai­sen ta­lou­den hal­lin­nas­sa, eh­käis­tä vel­kaon­gel­mien muo­dos­tu­mis­ta ja ja­kaa tie­toa ulos­ot­to­me­net­te­lys­tä. Toi­min­nan pyr­ki­mys on edis­tää eri vi­ran­omais­ten ja kol­man­nen sek­to­rin vä­lis­tä yh­teis­työ­tä vel­ka­neu­von­nas­sa ja vel­kaan­tu­mi­ses­ta ai­heu­tu­vien hait­to­jen tor­ju­mi­ses­sa. ulosottolaitos.fi

Visim physics

Visim oy on oululainen kasvuyritys. Sen digitaalisen palvelun fysiikan mittausvideoita ja tehtäviä hyödynnetään opetuksen tukena, mittausten suorittamisessa ja tulosten analysoinnissa opetuskielestä riippumatta peruskoulusta toiselle asteelle koulussa ja/tai kotona. www.visimphysics.com

 

Edellisessä OPI-tapahtumassa vuonna 2020 oli 2400 kävijää ja tilaisuus oli loppuunmyyty. Haluatko näytteilleasettajaksi Pohjois-Suomen suurimpaan opettajien koulutustapahtumaan, OPI 23-tapahtumaan 3.-4.2.2023 Oulun yliopiston Linnanmaan kampukselle?

Ota yhteyttä:

Tuomas Hyväri
tuomas.hyvari@gmail.com
p. 0505737881